15:e oktober 14:00 Limhamns IP, kval div 4 match 1:2

0-1 Oliver Oliveros (Johan Hellström) 2 min

Patrik Lippe 45 min
Adam Norén 83 min
Philip Marklund 87 min
Nicklas Mattsson 94 min

ÖT Smygehuk lyckades inte vända den negativa trenden när man förlorade första matchen av två i kvalet till division 4 borta mot Limhamns FF med 3-1. ÖT Smygehuk kom till spel utan vadskadade spelmotorn Gustav Lindquist och det märktes att "Gurra" saknades. Men det började bra för ÖT Smygehuk. ÖT tog direkt tag i taktpinnen och satte hög press på Limhamnsförsvaret. Efter en och en halv minut rullar ÖT upp Limhamn ordentligt där det slogs uppemot 20 passningar i rad där bollen når Johan Hellström som avlossar ett skott utanför straffområdet som touchar en Limhamnspelare och friställer Oliver Oliveros som elegant slår tunnel på målvakten fram till 0-1. En riktig drömstart! Detta var Olivers 10:e mål i tävlingsmatcher i år. ÖT Smygehuk fortsätter på den inslagna vägen och rullar fin fotboll. I den 12:e minuten dribblar vänsterbacken Patrik Lippe sig fram och får på ett kanonskott från 25 meter som håller på att ställa målvakten då målvakten tappar bollen rakt ut men hinner plocka upp den igen innan framstormande Torpben hinner före. I den 13:e minuten får ÖT en högerhörna som slår in av Michael Nilsson och Emir Rozajac går upp och skarvar vidare och bollen dimper ner precis bakom Johan Hellström som försöker sig på konststycket att klacka in bollen men Limhamn lyckas rädda på mållinjen. I den 14:e minuten kontrar Limhamn där man först skjuter klockrent i stolpen och returen går rakt ut till en ny Limhamnspelare som skjuter direkt och bollen tar i undersidan av ribban och ut. Nu börjar ÖT spelet att stagnera och Limhamn tar över mer och mer. I den 34:e minuten får Limhamn en hörna. Bollen slås in och Limhamn får på ett skott som det blir retur på och skottet på returen går i mål till 1-1. Strax efter går en Limhamnspelare tufft in på målvakten Izzettin Adigüzel där Izzettin träffas av dobbarna över sitt knä. Domaren anser att det inte ens är någon frispark och tycker att spelet ska fortgå. I den 44:e minuten får ÖT en frispark 25 meter från mål. Michael Nilsson stegar fram och skjuter direkt och bollen är på väg upp i det högra krysset men målvakten lyckas tippa bollen i ribban och ut till en resultatlös hörna. I den andra halvleken händer inte så mycket under öppningskvarten. I den 60:e minuten får Limhamn en hörna. Bollen slås in och Izzettin Adigüzel ska gå ut och plocka ner bollen när en Limhamnspelare satsar med full kraft och träffar Izzettin med armbågen rakt i ansiktet och Izzettin blir liggande nästintill medvetslös. Spelet får oförklarligt fortgå och efter lite flyt med studsen når bollen en Limhamnsfot som enkelt kan placera in 2-1 i det målvaktslösa målet. SKANDAL att målet godkändes. Domaren kläckte dessutom av sig att det var vår målvakt som skadade sig själv och ingen var i närheten. Hur lyckas man ordna en ordentlig blåklocka och svullnad under ögat själv??? Izzettin Adigüzel tvingas givetvis bryta matchen och in kommer Andreas Sonesson i mål. I den 76:e minuten kommer Limhamn igenom och avlossar ett skott som Andreas Sonesson gör en fantastisk räddning på men Limhamnspelaren är på hugget och hinner först på returen och slår in 3-1. Matchen slutar till slut 3-1 och returen måste nu vinnas med minst två måls marginal för att ÖT Smygehuk ska kunna titulera sig division 4 lag 2012. Nästa match vilken också är den sista för året går av stapeln lördagen den 22:a oktober klockan 14:00 på Smygehamns IP i returen mot Limhamns FF.